Verkocht

Proostdijstraat 1 A 3641 AT Mijdrecht

Verkocht

Omschrijving

PRACHTIGE, VRIJSTAANDE RIETGEDEKTE VILLA MET DUBBELE GARAGE. Deze moderne, luxe woning met maar liefst 420 m2 woonoppervlakte, ligt op een groot perceel van 4.312 m2 en biedt het ultieme droomhuis. Met 5 slaapkamers, een riante walk-in-closet, een overvloed aan leefruimte, een eigen spa/fitnessruimte en op maat gemaakte functies kent deze vrijstaande villa geen vergelijking! Het afwerkingsniveau van de villa is luxueus waardoor al uw wensen met betrekking tot comfortabel wonen in één klap in vervulling kunnen gaan.
De bijzondere locatie van de villa tegenover het hertenkamp biedt u een heerlijke plek om te wonen en heel veel privacy. De Vinkeveense Plassen liggen op steenworp afstand, ideaal voor de watersport- en natuurliefhebbers. Als u wilt gaan wonen in een rustige omgeving, midden in het Groene Hart, maar Amsterdam/Amstelveen, Schiphol en Utrecht op ca. 20 km afstand, dan is dit uw kans!

Deze prachtige villa is gelegen in een rustige- en kindvriendelijke woonwijk.

Indeling

Begane grond:
Als u de woning binnenkomt dan betreedt u de riante hal met een hoogte van ca 5.60 m, de prachtige trap naar de eerste verdieping met vide en tevens bereikt u de woonkamer, de walk-in-closet en garderobe ruimte. In de hal bevindt zich ook de meterkast en toiletruimte. De toiletruimte is voorzien van een zwevend toilet met fonteintje en een automatische sensor voor de verlichting. De prachtige keuken is in 2019 gerenoveerd en is voorzien van 2 spoelbakken (Franke) en een Quooker, combi magnetron met warmhoudlade (NEFF), oven met stoom functie (NEFF), inductie kookplaat (NEFF), koelkast (NEFF), vaatwasser (NEFF) en een prachtig composiet aanrechtblad.
Vanuit de keuken heeft u toegang tot de bijkeuken waar zich de boiler bevindt, de wasmachine¬- en droger installatie en veel bergruimte, en is de eetkamer te bereiken met een prachtig panoramisch uitzicht over de tuin. Vanuit de eetkamer bereikt u de woonkamer met een luxe gashaard en is de bibliotheek bereikbaar. De achtertuin is bereikbaar vanuit de woonkamer en de bibliotheek. Op de begane grond treft u 1 riante slaapkamer met toegang tot de luxe walk-in-closet. Ook beschikt u over een eigen spa/fitnessruimte die tevens voorzien is van een sauna, stoomcabine, inloopdouche met daarnaast nog een douche voorzien van een waterval kraan en beschikt het over openslaande deuren naar de achtertuin toe. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel, zwevend toilet en design radiator.

Eerste verdieping:
Als u de eerste verdieping bereikt komt u op de vide terecht met prachtig uitzicht over de riante hal. Deze verdieping beschikt over 4 riante slaapkamers, walk-in-closet, badkamer, wijnkamer, bergruimte, de technische ruimte en een separaat toilet. De 2 slaapkamers die links gelegen zijn van de woning, zijn nauw met elkaar verbonden middels de walk-in-closet en de luxe badkamer, 1 slaapkamer is voorzien van een loggia, de andere slaapkamer aan de rechterzijde van de woning geeft toegang tot de multifunctionele ruimte (nu in gebruik als kantoor) en de wijnkamer. De technische ruimte beschikt over een uitgebreid CV installatiesysteem en een wasbakje. De badkamer is keurig betegeld en is voorzien van een ligbad, inloopdouche, urinoir, dubbele wastafel en design radiator. Door de vele mogelijkheden en de ruimte die deze verdieping te bieden heeft zijn er genoeg mogelijkheden voor eventueel een Au Pair.

Vliering:
Middels de vlizotrap bereikt u de vliering die gebruikt kan worden als bergzolder (stahoogte).

Dubbele garage:
De dubbele garage met 2 elektrische garagedeuren beschikt over veel bergruimte, wasbakje, unit voor het centraal stofzuigersysteem, systeem voor de sproei installatie voortuin (wordt nu niet gebruikt, is losgekoppeld) en een vlizotrap met nog veel bergruimte. In de garage zijn 2 deuren aanwezig, 1 deur naar de achtertuin en de andere deur biedt toegang tot de villa, u komt dan binnen in de bijkeuken.

Tuin:
De prachtig aangelegde tuin rondom beschikt over een genoeg parkeergelegenheid, een riante vijver, een betonnen zonneterras (2017 en is onderheid) en een afgesloten eigen speeltuin. De tuin is prachtig aangelegd middels sierbeplanting, sierbestrating, gras en veel groen. Door de ligging van de tuin kunt u de gehele dag van zowel de zon als de schaduw genieten. De woning is rondom prachtig voorzien van verlichting en dit geeft in de avond veel sfeer. Aan de zijkant van de woning treft u ook nog een afsluitbaar toegangshek en zo kunt u ook de achterzijde van het perceel bereiken. Ook heeft u toegang tot de ‘oude stallen’ tevens nu in gebruik als berging met vliering. Uiteraard is de tuin voorzien van elektra en twee waterkranen.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1974;
– Elektrisch afsluitbaar toegangshek;
– De keuken en het sanitair is vernieuwd in 2019;
– De binnenzijde van de woning is geschilderd in 2019 en de buitenzijde in 2020;
– Centraal stofzuigersysteem;
– Nieuwe toplaag rieten dak (2021) en zonwering (2021);
– Airconditioning in de ouder slaapkamer op de begane grond; vernieuwd in 2019;
– Energielabel C;
– CV installatie bouwjaar 2021;
– Gehele woning is voorzien van houten kozijnen en dubbel glas;
– De begane grond is voorzien van Travertin vloertegels (met uitzondering van de slaapkamer en de spa/fitnesruimte);
– De begane grond is voorzien van vloerverwarming;
– Op de trap en de overloop ligt vloerbedekking;
– De 1e verdieping is voorzien van een mooie PVC vloer;
– Oplevering in overleg;
– Notaris: keuze koper(s);
– In de koopovereenkomst zal ouderdoms- en asbestclausule worden opgenomen;
– Er is pas een overeenkomst indien zowel koper als verkoper een schriftelijke koopovereenkomst hebben ondertekend bij de notaris;
– Verkoper behoudt zicht het recht van gunning.

Kom genieten in het groen, met toch alle voorzieningen binnen handbereik!
De huidige eigenaren hebben de afgelopen 10 jaar genoten van het woongenot op de Proostdijstraat 1 A! Toen ze voor het eerst binnenstapte waren ze meteen verkocht. De huidige eigenaren zijn nu toe aan een nieuwe uitdaging en gaan emigreren.

Wij leiden u graag rond door deze prachtige rietgedekte villa, zodat u de warmte, de sfeer en het comfort van het geheel zelf kunt ervaren. U kunt telefonisch contact opnemen met ons kantoor voor het inplannen van een bezichtiging.

Autominuten:
Stadshart Amstelveen – 20 minuten
Amsterdamse ZuidAs – 25 minuten
Amsterdam centrum – 25 minuten
Schiphol – 20 minuten
Utrecht – 30 minuten

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM of VBO) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

BEAUTIFUL DETACHED VILLA WITH A THATCHED ROOF AND A DOUBLE GARAGE. This modern, luxurious home with 420 m2 of living space, is located on a large plot of 4.312 m2 and offers the ultimate dream home.
With 5 bedrooms, a spacious walk-in closet, an abundance of living space and a private spa/fitness room this detached villa has no comparison! The finishing level of the villa is luxurious, so that all your wishes regarding comfortable living will be quickly fulfilled.
The special location of the villa opposite the park offers you a wonderful place to live and lots of privacy. The waters of Vinkeveen are really nearby, ideal for water sports and nature lovers. If you would like to live in a quiet area in the middle of the Green Heart, but close by Amsterdam, Amstelveen, Schiphol and Utrecht, which are approximately 20 km away, then this is your chance!
This beautiful villa is located in a quiet and child-friendly neighbourhood.

Layout

Ground floor:
When you enter the villa you will enter the spacious hall with a height of ca. 5.60 meters, the beautiful staircase to the first floor, the walk-in closet, a wardrobe and you can reach the living space. The meter cupboard and toilet are also located in the hall. The toilet room is equipped with a floating toilet, a washbasin and has an automatic sensor for the lighting. The beautiful kitchen has been renovated in 2019 and is equipped with 2 sinks (Franke), a Quooker, combi microwave with a warming drawer (NEFF), oven with a steam function (NEFF), induction cooker (NEFF), refrigerator (NEFF), dishwasher (NEFF) and a beautiful composite counter top. From the kitchen you have access to the utility room with lots of storage space. In the utility room you will find the boiler, the washing machine and dryer installation located. From the kitchen you can also reach the dining room with it’s beautiful panoramic view over the garden. From the dining room you will reach the living room with a luxurious gas fireplace and the access to the library. The backyard is accessible from the living room as well as the library. On the ground floor you will find 1 spacious bedroom with access to a luxurious walk-in closet. There is also a separate spa / fitness room. This room is equipped with a sauna, steam cabin, walk-in shower with a waterfall tap and French doors to the backyard. The bathroom has a bath, walk-in shower, double sink, wall mounted toilet and a design radiator.

First floor:
When you reach the first floor you will have a beautiful view over the spacious hall. This floor has 4 spacious bedrooms, a walk-in closet, bathroom, wine room, storage space technical room and a separate toilet. The 2 bedrooms on the left side of the house are closely connected through the walk-in closet and the luxurious bathroom. One bedroom has a loggia, the other bedroom on the right side of the villa, gives you access to a multifunctional room. This room is now being used as an office and wine room. The technical room has an extensive central heating installation system and a sink. The bathroom is neatly tiled and equipped with a bath, walk-in shower, urinal, double sink and a designer radiator. Due to the many possibilities and the space that this floor has to offer, there are plenty of possibilities for an au pair for instance.

Loft:
Via the loft ladder you will reach the attic that can be used as a storage attic (headroom).
Double garage:

The double garage with 2 electric garage doors has plenty of storage space, a sink, an unit for the central vacuum system and a system, a loft ladder with lots of storage space and a sprinkler installation for the front garden (which is currently not being used). There are 2 doors in the garage. One door provides access to the backyard the other one access to the utility room of the villa.

Garden:
The beautiful surrounding garden has plenty of parking space, a spacious pond, a concrete sun terrace (2017) and a private playground. The garden is beautifully landscaped with ornamental plants, paving, grass and lots of greenery. Due to the location of the garden you can enjoy both the sun and the shade all day long. The garden is equipped with lighting which gives a lot of atmosphere in the evening. On the side of the villa you will find a lockable entrance gate where you can reach the rear of the plot. You also have access to the ‘old stables ’which are being used as storage room with an attic at the moment. The garden is of course equipped with electricity and two water taps.

Special features of the house:
– Year of construction 1974;
– Electrically lockable entrance gate;
– The kitchen and sanitary facilities were renewed in 2019;
– The inside of the house has been painted in 2019 and the outside of the house in 2020;
– Central vacuum cleaner system;
– New top layer thatched roof (2021) en sun blinds (2021);
– Airconditioning in the master bedroom on the ground floor, renewed in 2019);
– Energy label C;
– CV installation (2021);
– Entire house has wooden frames and double glazing;
– The ground floor is equipped with Travertine floor tiles (except for the bedroom and the spa/fitness room);
– The ground floor has underfloor heating;
– There is carpeting on the stairs and the landing;
– The 1st floor has a beautiful PVC floor;
– Delivery in consultation;
– Civil-law notary: Permanent civil-law notaries Kroes and Partners in Mijdrecht, costs for the buyer(s);
– The old age and asbestos clause will be included in the purchase agreement;
– There is only an agreement if both buyer and seller have signed a written purchase agreement at the civil-law notary;
– Seller reserves the right of award.

Come and enjoy the greenery, with all amenities within reach!
The current owners have enjoyed living at the Proostdijstraat 1A for the last 10 years! When they first stepped in the house, they were immediately sold. The current owners are now ready for a new challenge and are going to emigrate.
We are happy to show you around this beautiful thatched villa, so that you can experience the warmth, atmosphere and comfort for yourself. You can contact our office by telephone to schedule a viewing.

Time by car:
Autominuten:
Stadshart Amstelveen – 20 minutes
Amsterdamse ZuidAs – 25 minutes
Amsterdam centrum – 25 minutes
Schiphol – 20 minutes
Utrecht – 30 minutes

This information has been compiled with care by us. However, no liability is accepted on our part for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The buyer has his own obligation to investigate all matters that are important to him or her. With regard to the property, the broker is an advisor to the seller. We advise you to engage an expert (NVM or VBO) broker who will guide you through the purchasing process. If you have specific wishes regarding the house, we advise you to inform your purchasing broker in good times and to conduct independent research into this. If you do not engage an expert representative, you are considering yourself to be competent enough according to the law to be able to oversee all matters of importance.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1974
Soort dak
Riet
Ligging
In woonwijk, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
420 m²
Overige inpandige ruimte
166 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
4 m²
Perceel
4.312 m²
Inhoud
2.218 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, sauna, toilet, urinoir
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Airconditioning, alarminstallatie, buitenzonwering, mechanische ventilatie, sauna, stoomcabine

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Mijdrecht C 6596
Oppervlakte
769 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MDT01-C-6596
Perceelnaam
Mijdrecht C 6594
Oppervlakte
165 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MDT01-C-6594
Perceelnaam
Mijdrecht C 6595
Oppervlakte
3378 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
MDT01-C-6595

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
2 auto's

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media