Taxaties

U kunt voor verschillende doeleinde een taxatie van uw woning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat u wilt verhuizen en u wilt weten wat uw huidige woning waard is, of omdat u een gevalideerd (NWWI) taxatierapport nodig heeft voor de aanvraag voor een hypotheek. De bank wilt dan weten of de investering die u gaat doen in verhouding staat met de waarde van het huis. Over het algemeen heeft u voor de volgende doeleinde een taxatie nodig:

– De waarde laten bepalen voor een eventuele verkoop van uw huidige woning;
– De verkoop van uw woning;
– Het aanpassen van uw huidige hypotheek;
– De financiering voor een verbouwing;
– De aankoop van uw nieuwe woning;
– De aanvraag van een nieuwe hypotheek.

Heeft u een kwalitatieve en deskundig taxatierapport nodig dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze taxateur heeft jarenlange ervaring met het taxeren van vastgoed in de regio Amstelveen.

Gevalideerd taxatierapport en NWWI taxatie

Atsma Woning- en Bedrijfsmakelaardij, Taxaties en Hypotheken kan voor elke situatie een gevalideerd taxatierapport maken. Een gevalideerd taxatierapport is een rapport dat voldoet aan strenge kwaliteitseisen, opgesteld door een onafhankelijk validatie-instituut, zoals het NRVT of NWWI, die de kwaliteit van onze taxaties waarborgen. Hierdoor worden onze rapporten geaccepteerd door alle geldverstrekkers. Onze taxatierapporten voldoen tevens aan de eisen van het NHG. Wij zijn actief als taxateur in Amstelveen, Amsterdam, De Ronden Veen, Uithoorn en de omliggende plaatsen.

Wat staat er in een taxatierapport?

In het rapport treft u o.a. de volgende zaken;

  • De taxatiewaarde;
  • Verschillende foto’s van de woning;
  • Modelmatige waarden van vergelijkbare woningen;
  • Een goede onderbouwing van de onderhoudsstaat, gegevens over de wijk, gebruikte materialen en informatie over de kadaster inschrijving;
  • De oppervlakte en inhoud;
  • Funderingsinformatie;
  • Juridische kenmerken;
  • Omschrijving van de doel van de taxatie.

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een taxatie?
Wilt u direct een taxatie aanvragen of liever eerst wat meer informatie?
Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Wij zijn u graag van dienst!