Hypotheek

Wij zijn u graag van dienst bij het afsluiten van een hypotheek of het aanpassen van uw huidige hypotheek. Elke situatie is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen. Daarom inventariseren wij in een eerste gesprek graag, geheel kosteloos en zonder verdere verplichtingen, alle relevante informatie. Wij zijn onafhankelijk en doen zaken met alle gerenommeerde banken en verzekeringsmaatschappijen. Tevens kunnen wij bogen op een jarenlange ervaring in de hypothekenbranche en zijn wij gecertificeerd Erkend Financieel Adviseur.

Uw eerste huis kopen

Met het kopen van een huis gaat u vermogen opbouwen. Een koopwoning kan dus een goede investering zijn. Zeker nu de hypotheekrente erg laag is en de overdrachtsbelasting is verlaagd naar 2%. Het grote nadeel van huren is dat u geen vermogen opbouwt en de huurprijzen minimaal 4% per jaar stijgen.

Omdat veel gemeentes het belangrijk vinden dat een starter ook een kans heeft om een woning te kopen kunt u wellicht in aanmerking komen voor een Starterslening. De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eventuele spaargeld en de voorwaarden van de gemeente waar u een huis wilt kopen. Met de Starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van het huis dat u wilt kopen en het bedrag dat u maximaal kunt lenen.

Omdat wij u kunnen helpen met het uitzoeken van uw mogelijkheden met betrekking tot een hypotheek en een Starterslening indien nodig, maar daarnaast de woningmarkt heel goed kennen, zouden wij u op beide terreinen heel goed kunnen adviseren en begeleiden. Natuurlijk levert dit voor u een korting op in de advieskosten.

Doorstromer

Als u uw huidige woning verkoopt en een nieuwe woning koopt, krijgt u te maken met nieuwe belastingregels rond de eigen woning en de hypotheekrenteaftrek. Het is afhankelijk van uw situatie voor welke hypotheekvorm(en) u in aanmerking komt. Soms kan de hypotheek meegenomen worden naar de nieuwe woning.

Helaas komt het ook voor dat de woning met verlies verkocht wordt. De verkoop levert minder op dan de hypotheeksom waardoor er een restschuld ontstaat. Wij hebben hier ervaring mee en als u in zo’n situatie zit hoeft het geen belemmering te zijn om toch de verkoop door te zetten en uw nieuwe woning te kopen. Wij kunnen u begeleiden inzake de verkoop, de contacten met de hypotheekverstrekker en de financiering van de restschuld tezamen met de nieuwe hypotheek voor de nieuwe woning. Natuurlijk levert dit voor u een korting op in de advieskosten als u ook de nieuwe aankoop via ons doet.

Hypotheek voor expats

In Nederland, vooral in de regio Amsterdam, de Ronde Venen, Uithoorn en Amstelveen, zijn er uiteraard ook expats die een hypotheek (mortgage) willen afsluiten om een huis te kunnen kopen. Niet iedere hypotheekverstrekker accepteert deze aanvragen van expats, maar er zijn zeker mogelijkheden voor een expat om een huis te kopen. Wij hebben hier veel ervaring in en hebben goede contacten met diverse banken. 

Oversluiten / aanpassen van uw hypotheek

Met het over sluiten van een hypotheek gaat u een hele nieuwe hypotheek afsluiten, vaak bij een andere hypotheekverstrekker. Dat brengt kosten met zich mee zoals taxatie-, notaris- en advieskosten. Tevens dient er een boete betaald te worden als u wilt over sluiten voor het einde van de rentevastperiode. Toch kan het aantrekkelijk zijn om dit te doen. Graag maken wij een inventarisatie voor u om te bekijken of over sluiten gunstig is voor u.

Een bestaande hypotheek kan ook aangepast worden. Voorbeelden zijn een verhoging van de hypotheek in verband met een verbouwing, een andere rentevastperiode of een andere hypotheekvorm. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Overwaarde benutten

Overwaarde is het verschil tussen de waarde van de woning en de hypotheekschuld. Zo’n overwaarde kan goed uitkomen als u plannen hebt voor een verbouwing van uw woning. Wij kunnen u in zo’n situatie adviseren en begeleiden in het aanvragen van een tweede hypotheek.

De overwaarde kan ook gebruikt worden voor het laten uitkomen van uw droomwens, een nog mooiere woning. Als makelaar kunnen wij de verkoopwaarde van uw woning vast stellen en inzicht geven in de mogelijkheden van uw nieuwe ‘droom’woning. Als hypotheekadviseur beoordelen wij uw huidige hypotheek en de mogelijkheden hieromtrent.

Actuele rentestanden

Bekijk het hier!